Șeful BGC condamnă decizia lui Nikola Sturgeon privind cazinoul

29.03.2021 14:44
0

CEO-ul Consiliului de pariuri și jocuri de noroc, Michael Daguerre, și-a prezentat dezamăgirea într-o scrisoare adresată primului ministru Nicola Sturgeon.
Guvernul scoțian a declarat că cazinourile vor fi permise să se deschidă numai în zonele de primul nivel, în timp ce alte unități de ospitalitate, cum ar fi puburile și restaurantele, se pot deschide în zonele de nivelul doi.
De asemenea, a decis să redeschidă aceste unități din 26 aprilie, dar cazinoul va trebui să aștepte până la începutul lunii iunie.

Daguerre vede acest lucru ca pe un „punct culminant” al cazinourilor care au cheltuit milioane pentru a se proteja în timpul pandemiei.
El s-a referit la un raport al practicianului de mediu Dr. Lisa Eckerley, în care se spunea că cazinourile sunt „la fel de sigure, dacă nu chiar mai sigure” decât alte locuri de ospitalitate.
Acest lucru s-a datorat cazinourilor care au adoptat măsuri sigure pentru Covid, cum ar fi ecranele din plexiglas, stațiile de dezinfectare și distanțarea socială la toate locurile evenimentelor.
Având în vedere acest lucru, Daguerre consideră decizia lui Sturgeon „nedumeritoare” și spune că a lăsat peste 700 de angajați în suspendare.
În scrisoarea sa, Daguerre scria: „Ordonarea închiderii continue a cazinourilor din zonele de nivel 2 din Scoția ar fi o lovitură inutilă pentru cei 700 de bărbați și femei muncitori pe care îi angajează, precum și auto-vătămare din punct de vedere economic, având în vedere £ 30 de milioane (41 milioane $ 8) în impozite pe care le plătesc anual în mod regulat. Membrii noștri ai cazinourilor scoțiene sunt complet în pierdere cum să înțeleagă decizia de a nu-i lăsa să își redeschidă cazinourile. Ați putea explica baza științifică pentru această decizie?”.
Daguerre dorește ca cazinourile să fie tratate „în mod egal și echitabil” și consideră că cazinourile ar trebui să fie actualizate la al doilea nivel săptămâna aceasta sau să li se acorde o dată clară de redeschidere.