KAHNAWAKE

20.10.2020 11:14
0

Kahnawake este un mic teritoriu suveran situat în Canada și deținut de un trib indigen. Kahnawake este una dintre primele jurisdicții în care a fost posibilă înființarea unui cazinou autorizat. Guvernul regional a decis să nu urmeze exemplul autorităților canadiene și în 1996 a început să elibereze licențe. În prezent, un cazinou online licențiat cu jurisdicție în Kahnawake este considerat una dintre cele mai fiabile și oneste instituții. La urma urmei, doar posedând aceste calități se poate obține o licență atât de prestigioasă.

Care sunt avantajele obținerii unei licențe de stat în Kahnawake:

● locație geografică avantajoasă;

● dezvoltare economică stabilă;

● experiență colosală a companiei de reglementare;

● nu există impozitare a profiturilor obținute din veniturile afacerilor din jocuri de noroc;

● prestigiul și buna reputație a regiunii;

● posibilitatea de a obține o licență, care va oferi posibilitatea nu numai de a înființa un cazinou autorizat, ci și de a desfășura o loterie, de a deschide un cazinou terestru sau un birou de pariuri.

● nu există cerințe pentru capitalul autorizat.

Ce tipuri de licențe sunt eliberate în această jurisdicție

● IGC – acest document permite operatorului să își înregistreze găzduirea în această jurisdicție. Dar ar trebui să înțelegeți că, dacă aveți nevoie de mai multe găzduiri, va trebui să obțineți o licență pentru fiecare dintre ele.

● IJA este deja o licență de cazinou care permite operatorului să lucreze pe internet. Dar, întreaga captură este că, pentru a o obține, compania trebuie să dețină deja o licență obținută într-o altă jurisdicție. Dacă nu este acestea, atunci IJA nu va funcționa.

● CPA – prin obținerea acestui document în Kahnawake, se realizează autorizarea subiectului, care este planificat să se angajeze în activități interactive direct pe teritoriul regiunii și să opereze cu jocuri disponibile pe Internet. Acest permis poate fi achiziționat pentru 25.000 CAD.

● KPL. Această permisiune va fi solicitată de o entitate care intenționează să se ocupe de managementul de bază al afacerii unei companii licențiate care a primit deja o autorizație CPA. Acest document costă 5.000 de dolari canadieni.

Există, de asemenea, o licență PRL suplimentară, care permite operatorului să deschidă camere de poker pe Internet.

În afara de alte plăți, compania trebuie să plătească pentru serviciile unui auditor tehnic, care se va asigura că toate software-urile operatorului sunt autentice și autorizate. Acest serviciu costă 15.000 de dolari canadieni. În plus, pentru un cazinou online licențiat va trebui să plătiți anual 10.000 de dolari canadieni. Acești bani vor fi folosiți pentru reînnoirea licenței.

Regulatorul acordă importanța principală verificării RNA (generatorul de numere aleatorii). Ar trebui să fie setat la „recul” maxim admisibil. În plus, generatorul de numere aleatorii în sine, la fel ca operatorul care deține un cazinou online, trebuie să aibă permisiunea corespunzătoare.

Compania de reglementare care eliberează licențe pentru operatori examinează fiecare companie în detaliu: conexiunile sunt verificate, experiența anterioară în domeniul jocurilor de noroc, reputația este evaluată, se colectează informații despre acționari și proprietari, data înființării companiei și chiar se găsește o descriere a managerilor cheie. Și numai după ce toate aceste informații au fost studiate și se ia o decizie: să elibereze o licență operatorului sau acesta nu este potrivit pentru a reprezenta această jurisdicție.

Puțină lume știe, dar Kahnawake lucrează cu o agenție foarte respectată, care investighează frauda jocurilor de noroc online. Aceasta este comisia Centrului Național de Fraudă, care a calculat multe cazuri de înșelăciune a jucătorilor obișnuiți. Sucursalele acestei agenții pot fi găsite în întreaga lume.

Se pare că autoritatea de reglementare Kahnawake nu numai că eliberează licențe pentru casele de pariuri și cazinouri, ci și monitorizează îndeaproape îndeplinirea obligațiilor, verifică software-ul de jocuri de noroc, monitorizează fraudatorii și examinează toate conflictele dintre cazinouri și jucători.

Ce este necesar pentru a obține jurisdicția locală

● Operatorul trebuie să înregistreze o companie în Kahnawake.

● Software-ul instalat pe un site de cazinou sau de casă de pariuri trebuie să îndeplinească cerințe stricte de reglementare.

● Serverele trebuie să fie situate pe teritoriul Kahnawake.

● Acționarii și persoanele cheie ale companiei nu trebuie să aibă antecedente penale.

● Să nu existe cerințe pentru mărimea capitalului autorizat, dar ar trebui să fie.

Ce documente trebuie sa fie furnizate:

● descriere detaliată a fiecărui slot machine cu caracteristicile sale;

● plan de afaceri;

● copii ale pașapoartelor conducerii și ale acționarilor;

● Certificat RNG, certificat e-Cogra etc.

Deci, primul pas este înregistrarea unei companii în jurisdicție.

După aceea, trebuie să trimiteți o cerere pentru examinarea documentelor. Un punct interesant, comisia care ia decizia de a elibera o licență se schimbă la fiecare doi ani. Astfel, Kahnawake luptă împotriva unei eventuale fraude atunci când eliberează o licență unui club de jocuri sau un birou de pariuri care operează deja.

Comisia este responsabilă nu numai pentru eliberarea licențelor, ci poate revoca și permisul eliberat.

În medie, autoritatea de reglementare Kahnawake examinează cererile de licență în termen de 2-6 luni. Înainte de a putea aplica, trebuie să plătiți 25.000 USD. Această sumă servește ca o garanție a seriozității intențiilor dvs. și, dacă licența este refuzată, acești bani vor fi returnați în contul operatorului.