COMISIA DE JOCURI DE NOROC DIN MAREA BRITANIE, ÎN PARTENERIAT CU FB SUNT PENTRU REDUCEREA PUBLICITĂȚII JOCURILOR PE MEDIUL SOCIAL.

29.03.2021 14:41
0

Comisia de jocuri de noroc din Marea Britanie (UKGC) a colaborat cu Facebook pentru a reduce content legat de jocurile de noroc pe care oamenii cu riscuri de pe rețelele de socializare îl pot vedea.
Potrivit aranjamentului, Facebook și UKGC au lansat un ghid care explică utilizatorilor cum pot limita numărul de reclame și postări de jocuri de noroc pe care le văd în fluxul de știri. Facebook explică faptul că, cu cât mai mult un utilizator face clic pe reclame, pagini și postări legate de jocuri de noroc, cu atât este mai probabil să vadă mai multe reclame și postări sponsorizate pe acest subiect.
Documentele de pe Facebook îi învață pe utilizatori cum pot ascunde reclame, actualiza preferințele lor publicitare și gestiona utilizarea datelor de la terți.
Fondată în 2005, UKGC reglementează jocurile de noroc comerciale și loteria națională. O parte din mandatul său de reglementare este de a se asigura că jocurile de noroc sunt sigure pentru consumatorii din Marea Britanie și că industria este inofensivă din punct de vedere social.
Jocuri online în timpul unei pandemii
În ianuarie, UKGC a lansat o campanie înaintea unei pandemii mondiale pentru a îndemna industria jocurilor să facă jocurile de noroc mai sigure. Comisia a adresat industriei trei provocări principale: dezvoltarea de produse mai sigure, limitarea stimulentelor VIP și promovarea publicității online mai sigure.
Necesitatea de a aborda această din urmă componentă s-a intensificat doar în timpul coronavirusului. De când COVID-19 a dus la blocarea și la închiderea birourilor de pariuri din High Street în Marea Britanie, mulți jucători au intrat online. Veniturile din sloturile online din martie 2020 au crescut cu 25% de la an la an, jocurile de masă virtuale au crescut cu 13%, iar veniturile din poker online au crescut cu 53%.
Comparativ cu 2019, veniturile lunare de la jocurile online au crescut și în aprilie, mai și iunie.
Luna trecută, Social Market Foundation – unul dintre cele mai respectate grupuri de reflecție politice independente din Marea Britanie, a solicitat UKGC să stabilească o limită lunară pentru cât de mult un jucător poate pierde online. Organizația politică a recomandat ca după ce cineva a pierdut 100 GBP (129 USD), jucătorul este nevoit să demonstreze deja că poate cheltui mai mult.
Industria jocurilor a respins oferta, iar Consiliul pentru pariuri și jocuri de noroc a spus că „nu există o astfel de zonă a economiei în care guvernul stabilește cât poate cheltui o persoană”.
Jucătorii cu probleme în Marea Britanie
Potrivit UKGC, la sfârșitul anului 2019, 24 de milioane de adulți erau jucători activi – „activ” se consideră că joacă cel puțin o dată pe lună. Din cele 24 de milioane, 300.000 au fost clasificate drept jucători cu probleme.
În aprilie, Comisia pentru jocuri de noroc a alocat 9 milioane de lire sterline (11,5 milioane de dolari) pentru a-i ajuta pe cei care se luptă cu dependența de jocuri de noroc. Fondurile s-au îndreptat către GambleAware, o organizație caritabilă care operează 24/7 și oferă evaluări și tratamente pentru cei care au nevoie.
Cincizeci și unu la sută din toți consumatorii spun că văd reclame la jocuri de noroc cel puțin o dată în ultima săptămână. Doar 29% consideră că jocurile de noroc sunt corecte și pot fi de încredere.