SHELDON ADELSON ESTE GATA SĂ DONEZE PÂNĂ LA 50 DE MILIOANE DE DOLARI!

20.10.2020 11:17
0

Sheldon Adelson va cheltui 50 de milioane de dolari pentru realegerea președintelui Donald Trump

Miliardarul din Las Vegas Sands, Sheldon Adelson, este dispus să doneze până la 50 de milioane de dolari pentru a-l ajuta pe fostul său coleg de cazino, devenit politician Donald Trump, să-și asigure realegerea.

Starea lui Adelson, în vârstă de 87 de ani, este estimată la 31,7 miliarde de dolari. El a contribuit cel mai mult la GOP în fiecare din ultimele două cicluri electorale și, în timp ce el și soția sa, dr. Miriam Adelson, și-au ținut averea aproape de inimă pentru o mare parte din campania 2020, aceasta este pe cale să se schimbe.

Luna trecută a apărut știrea că Adelson va finanța o realegere prezidențială în ultimele două luni. CNBC a raportat săptămâna aceasta că surse apropiate magnatului cazinourilor spun că a promis între 20 și 50 de milioane de dolari pentru a-l ajuta pe Trump să-și păstreze biroul de la Casa Albă.

După câteva zvonuri despre un conflict între Trump și Adelson la începutul lunii august, mâna dreaptă a lui Adelson, Andy Abboud, a declarat unui grup de donatori republicani că cea mai bogată familie din Nevada este „cu 110% în spatele președintelui”.

Comisia Electorală Federală (FEC) dezvăluie că ultima donație Adelson a fost făcută în iulie și a revenit Comitetului Senatorial Național Republican (NRSC). Aceste contribuții s-au ridicat la cel puțin 500.000 de dolari.

În iunie, Adsonii au donat 25 de milioane de dolari către Fondul de conducere al Senatului.

Se așteaptă ca Sheldon Adelson să contribuie cu următoarea sa contribuție de milioane de dolari la Preserve America, Comitetul de Acțiune Politică Superioară (PAC), care lucrează pentru a-l re-alege pe Donald Trump pentru încă patru ani.

Preserve America a strâns anul acesta 28,4 milioane de dolari. PAC este condus de strategul GOP Chris LaCivita, cel mai bine cunoscut pentru că a fost creierul din spatele campaniei Swift Boat Veterans for Truth care a transformat alegerile prezidențiale din 2004 ale lui John Kerry.

Împreună cu Adelson, cofondatorul Home Depot, Bernie Marcus, un miliardar, își deschide buzunarele pentru a finanța Preserve America.

Alegerile prezidențiale din 2020 vor fi cele mai scumpe din istoria SUA. Miliardele vor fi cheltuite până pe 3 noiembrie. OpenSecrets, Centrul Politic Responsiv care urmărește strângerea de fonduri pentru campanie, a declarat că candidații la președinție din 2020 au strâns până acum peste 2,8 miliarde de dolari.

Fostul nominalizat democrat Mike Bloomberg, care a depășit peste 1 miliard de dolari în oferta sa eșuată în 2020, a cheltuit încă 100 de milioane de dolari pentru publicitate în Florida în sprijinul lui Joe Biden în ultimele două luni.

Ultimele cote

Biden rămâne favoritul pentru pariurile pe PredictIt, cu o rată de câștig de 59 de cenți și cota lui Trump de 44 de cenți.

Casele de pariuri din Marea Britanie: cotele lui Biden sunt de 5/6 (probabilitate implicită 54,5%).

În medie, într-un sondaj Real Clear Politics, Biden are un avans de 5,8 puncte la alegerile generale. Cu toate acestea, săptămâna trecută cifra a scăzut de la 7,5.