LIDERUL AFACERILOR DE JOCURI DIN PENNSYLVANIA A FOST CONDAMNAT!

20.10.2020 11:18
0

Cunoscutul lider al jocurilor de noroc din Pennsylvania, împreună cu fiul său, au pledat vinovat și au împărțit o amendă de 300.000 de dolari.

Duo-tată-fiu a pledat vinovat săptămâna aceasta pentru acuzații de pariere ilegală pe numerele de loterie de stat și evenimente sportive. Din toate punctele de vedere, aceste două decenii au condus o companie organizată de jocuri de noroc în vestul Pennsylvania.

Robert „Bobby I” Yannelli, 90 de ani, din Pittsburgh, a recunoscut organizații corupte și loterii ilegale. Fiul său, Rodney „Rusty” Iannelli, de 60 de ani, Iannelli din Wexford, a pledat vinovat de organizarea de loterii ilegale, case de pariuri și conspirație pentru a participa la loterii / case de pariuri ilegale de la terți.

Potrivit procuraturii, în temeiul acordului de recunoaștere a vinovăției, tatăl și fiul vor plăti împreună 75.000 de dolari și vor pierde încă 225.000 de dolari din încasări ilegale de jocuri de noroc. Amândoi au fost condamnați miercuri de judecătorul Megmor Bilik-DeFazio la Westmoreland District Court la cel puțin 10 ani de închisoare. Dar li s-a dat o pedeapsă cu suspendare, deci în timp ce nu vor fi în închisoare.

Ancheta s-a concentrat pe afacerea cu jocuri de noroc, care ar fi adus sute de mii de dolari pe săptămână, potrivit Pittsburgh Tribune-Review. Schema a folosit un vânzător de nunți pentru a spăla bani din tranzacție.

Oamenii legii au efectuat 11 arestări în urma unei anchete de șase luni care s-au întins pe 2016 și 2017. Dovezile au fost colectate de la cinci interceptări ascultate anterior aprobate de instanță.

„Sunt în domeniul jocurilor de noroc. Acestea sunt loterii și case de pariuri – o slujbă profitabilă ”, a declarat procurorul general adjunct, Mark Serge. „Această parte a operațiunii a acoperit Pittsburgh, județul East Allegheny și județul Westmoreland. S-a făcut o muncă serioasă pentru a prinde infractorii „.

Conform unui raport din 1990 al Comisiei pentru criminalitate din Pennsylvania, Robert Iannelli era un „asociat” al familiei LaRocca Genovese de crimă organizată. Familia poartă numele foștilor șefi John LaRocca și Michael Genovese.

Michael Genovese a fost un văr al celebrului șef mafiot Vito Genovese, potrivit lui Donald Liddick Jr., profesor la Universitatea Penn State și autor al unui manual despre crima organizată. Vito Genovese a condus familia criminală genoveză din 1957 până în 1969. Mai recent, unii dintre complicii săi au fost arestați sub acuzația de jocuri de noroc ilegale.

Michael Genovese a preluat operațiunea din Pittsburgh în 1984, când a murit John LaRocca, a spus Liddick. El a adăugat că familia Pittsburgh operează în mare măsură „independent de ierarhia din New York”. Și a explicat că familia LaRocca-Genovese a fost ulterior „distrusă de urmărirea penală în anii ’90”.

Robert Iannelli a început ca „bookmaker”, a declarat jurnalistul și scriitorul Rich Gazarick din Pennsylvania. Raportul criminalității afirmă că Robert Iannelli s-a implicat din ce în ce mai mult în număr ilegal și case de pariuri în fiecare an. În cele din urmă, organizația s-a transformat într-o afacere de milioane de dolari.

Liddick susține că Yannelli a fost „un mare specialist în numere și o casă de pariuri de mare profil în Pittsburgh timp de decenii, de la sfârșitul anilor 1950 până în prezent”. Yannelli „a reușit să rămână în afaceri mai mult de un sfert de secol de la dizolvarea organizației criminale formale din Pittsburgh, La Rocca Genovese”, a spus Liddick.

Robert Iannelli a fost arestat de mai multe ori, începând cu anii 1950, sub acuzații ilegale de jocuri de noroc și chiar a petrecut închisoare.

La începutul carierei sale, Robert Iannelli plănuia să participe la renumitul summit al grupurilor criminale americane din 1957, la casa lui Joseph „Joe Barber” Barbara din Apalachin, New York, a spus Liddick. Dar poliția a făcut raiduri la ferma unde trebuia să se afle.

Robert Iannelli ar fi folosit miercuri un scaun cu rotile și un rezervor de oxigen. George i-a spus judecătorului că are probleme cardiace.