MAREA BRITANIE

20.10.2020 11:12
0

Piața jocurilor de noroc online din Marea Britanie se numără printre lideri, nu numai în Europa, ci, probabil, în întreaga lume. În ultimii cinci ani, piața locală a jocurilor de noroc a arătat o dinamică excelentă de creștere. Acest lucru nu este surprinzător, întrucât britanicii sunt un popor foarte de noroc, așa cum sa întâmplat istoric. Mai mult, legislația britanică încurajează oamenii de afaceri care încearcă să obțină licențe pentru cazinouri sau case de pariuri.

Există un singur organism de reglementare în țară responsabil pentru eliberarea licențelor și supravegherea jocurilor de noroc – Comisia pentru jocuri de noroc din Marea Britanie. Până în toamna anului 2014, autoritățile nu au cerut operatorilor să dețină o licență în această jurisdicție specială. Prin urmare, mulți au ales să înființeze un cazinou autorizat în Malta sau Gibraltar, a cărui licență de stat este de câteva ori mai ieftină, dar vă permite să lucrați pe piața britanică și să acceptați utilizatori din Marea Britanie. Dar, în noiembrie 2014, autoritățile țării au adoptat un nou proiect de lege care obliga toate cazinourile, casele de pariuri, etc. licențiate, care furnizează servicii pe piața britanică, să obțină o licență locală. Același lucru se aplică tuturor operatorilor care și-au desfășurat echipamentul tehnic în țară. Așadar, toate unitățile au fost forțate să obțină o licență pentru a plăti 15% impozit la trezoreria statului.

Deci, dacă aveți de gând să înființați un cazinou autorizat sau să începeți să faceți publicitate altor produse legate de jocuri de noroc, precum și dacă unele dintre echipamentele dvs. tehnice se află în Marea Britanie, nu puteți face fără o licență. În prezent, autoritatea de reglementare emite doar două opțiuni de licență: pentru furnizarea de servicii prin internet și o licență de manager personal.

Să începem cu a doua opțiune. Doar companiile mici cu cel mult trei funcții de conducere nu pot cumpăra această licență. Aceștia pot utiliza o singură licență emisă pentru un cazinou sau o casă de pariuri. Dar alte companii care au mai mult de un cazinou online autorizat și mulți manageri sunt obligați să cumpere această licență pentru fiecare angajat care îndeplinește una dintre următoarele funcții:

● Strategia și desfășurarea operațiunilor de jocuri de noroc;

● Lucrați cu finanțele, controlul asupra bugetului;

● Probleme comerciale și de publicitate;

● Respectarea cerințelor regulatorului;

● Control asupra echipamentelor tehnice;

● Probleme de securitate ale informațiilor utilizatorilor și ale mijloacelor acestora;

● Manager responsabil cu combaterea spălării banilor și a fraudei.

Personalul care îndeplinește mai multe funcții simultan poate primi o singură licență. Prețul său este de 370 de lire sterline și este emis pentru 5 ani. După această perioadă, licența va fi revizuită.

Să revenim la prima versiune a licenței. Poate fi de mai multe tipuri și totul depinde de ce jocuri de noroc sunt instalate pe site-ul web al operatorului:

● pariuri sportive;

● bingo;

● sloturi;

● jocuri de cazino (nu sloturi);

● software pentru cazinouri online;

● loterie.

Dacă intenționați să deschideți un cazinou online autorizat, va trebui să vă înregistrați pe site-ul oficial al autorității de reglementare. Există un formular de cerere, acesta este completat direct pe site-ul online. Dacă doriți să deschideți un site combinat, unde vor exista, de exemplu, un cazinou și un birou de case de pariuri, atunci trebuie indicat și acest lucru. Pe lângă furnizarea de informații, este necesar să încărcați pe formularul electronic de pe site (sau să trimiteți prin e-mail) originalele (o copie este, de asemenea, potrivită, dar numai certificată de un notar) a următoarelor documente:

● Documente justificative ale operatorului;

● Formular de cerere DBS – Acesta este relevant doar pentru cetățenii care lucrează / au reședința în Anglia și Țara Galilor. Pentru cetățenii Scoției – formular DB;

● Pentru companiile mici, trebuie să furnizați Anexa A completată (declarație, care include informațiile personale ale tuturor angajaților companiei);

● Copii ale documentelor de identitate (pașaport) sau ale documentelor de înregistrare ale persoanelor juridice. fețe;

● Verificarea plății taxei;

● Documente care vor conține date financiare, inclusiv informații despre sursele de finanțare ale companiei. Este imperativ să atașați un plan de afaceri cu o evaluare a riscurilor pentru anul următor (după obținerea unei licențe);

● Detalii de contact în Marea Britanie (relevante pentru operatorii nerezidenți).

Costul unei licențe variază foarte mult, deoarece totul este legat de licența aleasă și de cantitatea acestora. În plus, va fi asigurat venitul total din țara respectivă. De exemplu, o plată unică poate ajunge până la 75 de mii de lire sterline, iar una anuală – până la 160 de mii de lire sterline.

In afara de asta, există următoarele cerințe:

● capital minim autorizat – 50 mii lire sterline;

● audituri periodice și raportare la cerere;

● de a furniza date despre proprietarii companiei și toți acționarii;

● disponibilitatea certificatelor pentru software-ul instalat și generatorul de numere aleatorii;

● postarea de informații despre dependența de jocuri de noroc pe portalul unui cazinou sau al unei case de pariuri;

● instalarea protecției criptografice a datelor jucătorilor.

Pro-urile licențierii în Marea Britanie:

● Reputația remarcabilă a jurisdicției;

● Piață emergentă uriașă;

● Impozite moderate;

● Transparență absolută;

● Protecția jucătorilor care suferă de dependență de jocuri de noroc.