LICENȚĂ ÎN MALTA

20.10.2020 11:16
0

Malta este un stat independent în cadrul Commonwealth-ului britanic. Din punct de vedere istoric, această țară insulară a fost prima din Uniunea Europeană care a început licențierea cazinourilor online. Și acum, Malta este una dintre cele mai respectate și solicitate jurisdicții de jocuri.

Primul cazinou licențiat din Malta a fost deschis în 2000, din acel moment a început procesul de eliberare a unei licențe de stat. După aderarea țării la Uniunea Europeană în 2004, regulile pentru eliberarea unei licențe s-au schimbat serios. Un număr mare de modificări și schimbări au fost aduse. Acum, în Malta, puteți obține una dintre cele 4 licențe pentru jocurile de noroc:

● Clasa 1. Acest document este emis către operatorul care operează cluburi de jocuri de noroc și oferă slot machine, loterie, jocuri de noroc sub controlul RNG.

● Clasa 2. Acest tip de licențe pot fi obținute de către proprietarii caselor de pariuri (pariuri sportive, pariuri fixe cu anumite cote, pariuri la piscină).

● Clasa 3. Aceste licențe sunt destinate agenților de publicitate și companiilor de publicitate (este inclus și P2P).

● Clasa 4. Acest document poate fi obținut numai de organizațiile implicate în furnizarea de software pentru jocuri de noroc pe internet (sloturi, software etc.).

Un cazinou online licențiat cu jurisdicție malteză trebuie să îndeplinească multe cerințe, ceea ce complică procesul de obținere a râvnitei licențe.

O selecție severă este făcută între toți cei care vin. Ar trebui spus imediat că, dacă nu ați fost autorizat nicăieri înainte și ați decis să începeți de la Malta, atunci este aproape sigur că veți fi refuzat. Dar dacă treceți cerințele și procedura reușește, atunci cazinoul garantat cu cazinou licențiat va fi imediat inclus pe lista unităților de renume mondial.

Cerințe cheie care trebuie îndeplinite pentru a obține o licență

● Deschideți o companie oficială în Malta;

● Pregătiți un pachet extins de documente. Acestea trebuie traduse în engleză și certificate de un notar local.

Ce documente trebuie colectate:

● Document cu privire la structura proprietății și managementului companiei.

● Scurtele biografii și CV-urile tuturor acționarilor.

● Copii ale pașapoartelor tuturor membrilor consiliului (inclusiv pașapoartelor străine).

● Două scrisori de recomandare de la partenerii dvs. (orice companie cu care ați lucrat mult timp, avocat, jurist etc.).

● Documentele de referință de la o bancă mare cu care ați colaborat sau ați lucrat anterior.

● Certificat care confirmă înregistrarea și locul de reședință: copii ale facturilor de utilități, unde sunt indicate următoarele informații (nume și adresă).

● Document de autorizare a poliției.

În plus, vor fi necesare următoarele documente:

● Planul de afaceri.

● Plan de marketing.

● Documentație tehnică detaliată și, pe lângă toate informațiile despre software-ul instalat, descrieri de jocuri, slot machine etc.

● Protocoale de securitate, cifrări, restricționarea accesului și salvarea datelor, o listă de antiviruși utilizate etc.

Cazinou online licențiat în Malta: plusuri

Merită să începem cu faptul că statul are o abordare extrem de responsabilă a jocurilor de noroc online. O bază legislativă bine gândită și un sistem bun de utilizatori de cazinouri.

Dacă o companie care deține un cazinou este condusă de o persoană cu antecedente penale, nu va obține niciodată o licență locală. De asemenea, dacă clubul de jocuri are o licență, acesta poate fi oricând anulat dacă se constată faptele fraudelor de cazino. Mai mult, pentru cele mai mici contravenții în fața jucătorilor, instituția poate fi sancționată.

Așa cum mulți au observat, în ultimii ani, tehnologia a făcut pași semnificativi înainte, ceea ce a afectat îmbunătățirea standardelor de calitate în industria jocurilor de noroc. În acest sens, autoritatea de reglementare care eliberează licențele malteze a creat un forum online special în care sunt discutate diverse probleme. În ceea ce privește alte avantaje – costuri de muncă reduse, găzduire și servicii excelente. De asemenea, este demn de remarcat faptul că licența este valabilă timp de 5 ani, ceea ce este destul de mult.

Minusuri a jurisdicției malteze

De fapt, nu sunt mulți dintre ei. De exemplu, dacă doriți să oferiți clienților dvs. mai multe tipuri de activități de jocuri de noroc (un cazinou combinat cu biroul unei case de pariuri), va trebui să cumpărați 2 licențe simultan. Licențierea este gestionată de un organism special – Malta Gaming Authority, care emite patru tipuri de licențe. Și acest lucru este foarte incomod, deoarece operatorul, este ceva obișnuit, fără licența necesară nu va putea să-și promoveze produsul.

De asemenea, un alt punct important, rezidenții locali nu pot juca în cazinourile online și nu pot paria chiar și în instituțiile cu jurisdicție malteză.

Taxe de licență și taxe

După ce am analizat în detaliu piața jocurilor de noroc, putem spune cu siguranță că plățile și impozitele din Malta sunt adecvate, dar sunt ușor mai mari decât în ​​mai multe țări.

Astfel, taxa de înscriere va fi de 2.330 de euro, prețul licenței este de 8.500 de euro. În plus, există și o taxă de 4.660 de euro (va trebui plătită de 6 ori pentru o licență de clasa 1). Dar pentru o licență de clasa 3, compania își va plăti 5% din veniturile sale.

În medie, toate costurile financiare vor avea ca rezultat aproximativ o jumătate de milion de euro. Cifra se poate modifica în sus și în jos, în funcție de licența selectată.