LICENȚĂ ÎN LETONIA

20.10.2020 11:15
0

Afacerea jocurilor de noroc joacă un rol destul de important în viața Letoniei. Ca orice altă direcție de afaceri, aici este necesar să oferiți garanții clienților și investitorilor săi și, în plus, să legalizați activitatea clubului dvs. de jocuri. Din fericire, autoritățile letone eliberează de bună voie licențe de cazino, desigur, cu condiția ca operatorul să îndeplinească cerințele lor stricte.

Pe teritoriul Federației Ruse, Kazahstan și o serie de alte țări care anterior făceau parte din URSS, există o interdicție strictă asupra afacerilor cu jocuri de noroc și este posibil să se deschidă cazinouri în regiuni special desemnate. Dar Letonia a luat o cale diferită și salută fiecare cazinou online licențiat modern. Desigur, pentru a legaliza o afacere, trebuie să treceți printr-un cec și să obțineți o licență de stat. Mai mult, acest lucru poate fi făcut nu numai de către rezidenții statului, ci și de cetățenii străini.

De ce este Letonia atât de bună?

● Operatorul primește o licență pe o perioadă nelimitată (de obicei, majoritatea jurisdicțiilor eliberează licențe de stat timp de 1-3 ani);

● Cetățenii letoni pot juca în cazinouri și case de pariuri numai de la vârsta de 21 de ani;

● Organismul de reglementare examinează toate cererile cu promptitudine (1-3 luni).

Licență de jocuri de noroc pe țară

Autoritățile letone eliberează mai multe tipuri de licențe, în special, în momentul de față există următoarele tipuri:

● Licență pentru un cazinou terestru. În plus față de obținerea unei licențe, operatorul este obligat să certifice localul, să respecte cerințe destul de ridicate pentru umplerea sălii de joc și a locației localului.

● Dacă doriți să înființați un cazinou autorizat în țară, atunci va trebui să descrieți în detaliu funcționarea software-ului și tipurile de jocuri instalate, precum și să asigurați siguranța informațiilor și fondurilor utilizatorilor.

● Licență pentru desfășurarea activităț. În medie, obținerea unei licențe de stat pentru o casă de pariuri nu durează mai mult de 4 luni. Puteți paria pe sport, dispute personale și orice evenimente care ar putea fi de interes pentru jucători.

Cazinou autorizat: cerințe pentru operator

● software-ul instalat pe portalul clubului de jocuri trebuie să fie certificat; același lucru se aplică fiecărui slot machine instalat într-o unitate terestră, totul trebuie să fie certificat.

● cel puțin un șef al companiei trebuie să fie rezident în UE. În plus, cel puțin jumătate din consiliul de administrație trebuie să fie rezidenți ai Uniunii Europene.

● întreaga conducere a companiei trebuie să aibă o reputație curată (dacă cineva are antecedente penale, acesta este un refuz imediat).

● nu există cerințe pentru valoarea capitalului autorizat, dar totuși, există o clauză în acord care prevede că operatorul trebuie să aibă suficienți bani pentru a conduce o afacere cu jocuri de noroc. Dar nicăieri nu se spune cât este. Practica arată că este suficient 1,5 milioane de euro.

Ce documente sunt necesare pentru a depune o cerere de licență:

● Copii ale pașapoartelor tuturor membrilor consiliului de administrație, investitorilor, acționarilor etc;

● Completați situațiile financiare pentru anul trecut (dacă operatorul are cazinouri în alte jurisdicții);

● Confirmarea legalității originii fondurilor operatorului și a tuturor investitorilor;

● Copii ale certificatelor pentru software-ul instalat pe site-ul web al cazinoului, precum și echipamentele pe care este instalat software-ul licențiat.

Internet-cazinou cu licență în Letonia: procesul de licențiere și cum puteți obține o licență

Nu contează ce tip de afacere de jocuri de noroc este deschisă: un cazinou online, un club de jocuri terestre sau un birou de pariuri, în Letonia toate companiile de jocuri de noroc primesc o licență în același mod:

● Trebuie să depuneți o cerere la autoritatea de supraveghere (Inspectoratul pentru Supravegherea Loteriilor și a Jocurilor de Noroc);

● Plătiți taxa (427 mii euro).

În plus față de această taxă, în cazuri rare, va trebui să plătiți pentru permise suplimentare.

Costul licenței este destul de rezonabil. Desigur, există jurisdicții în care este semnificativ mai scăzut, dar aici toata frumusețea este termenul licenței. De fapt, instituția dvs. primește o licență perpetuă, dar în fiecare an, proprietarul cazinoului sau casa de pariuri va trebui să treacă prin procedura de reînregistrare. Dar nu mai trebuie să plătiți taxa.

Care sunt restricțiile care împiedică legalizarea afacerilor cu jocuri de noroc în Letonia

● După depunerea petiției, supraveghetorul procedează la examinarea documentelor depuse. Principalul punct este cetățenia conducerii operatorului. Conform legislației locale, cel puțin jumătate dintre lideri trebuie să aibă cetățenia Uniunii Europene. Acesta este punctul cheie.

● De asemenea, se acordă cea mai mare atenție echipamentelor pe care operatorul le folosește. După cum arată practica, dacă autorității de reglementare nu îi place ceva, aceasta va atrage costuri suplimentare în numerar. De asemenea, merită adăugat că este mai bine să localizați servere de cazinou online pe teritoriul țării, în cazuri extreme – într-un stat care face parte din UE.

● Inovație relativă: dacă veți deschide un club teritorial sau un birou de casă de pariuri, acesta nu va funcționa în partea istorică a Riga. În 2017, autoritățile din țară au interzis postarea acestora unități din partea istorică a orașului. O excepție este în hotelurile mari (cel puțin 4 stele).

● Deci Guvernul statului să sprijine activitatea de jocuri de noroc, dar operatorii ar trebui să evalueze în mod sobru riscurile atunci când intră pe o piață nouă.