LICENȚA ÎN ITALIA

20.10.2020 11:16
0

Proprietarii de cazinouri online care vizează în principal publicul din Europa Centrală ar trebui să ia în considerare cu siguranță acordarea de licențe în Italia. Acest stat atrage investitori de câțiva ani, în mare parte datorită legislației loiale, ratei reduse de impozitare și procedurii rapide de eliberare a licențelor. Mai mult, licențele de cazino sunt eliberate aici pentru o perioadă de 9 ani.

Pentru ce este o licență?

Piața jocurilor de noroc online este o nișă foarte atractivă și profitabilă. Cu toate acestea, multe cluburi de jocuri de noroc de renume se închid în mod regulat din cauza faptului că legalitatea lucrul lor nu este confirmată de nimic. Pur și simplu, doar un cazinou autorizat poate funcționa în Italia, iar cluburile lor nu aveau o licență de stat.

Obținerea unei licențe italiene

Una dintre țările non-offshore în care este destul de profitabil să treacă prin procedura de licențiere este Italia. Țara a înființat un departament special care se ocupă cu eliberarea licențelor. Se numește AAGM – Administrația autonomă a monopolurilor de stat. De asemenea, AAGM acționează ca autoritate de reglementare în toate problemele legate de jocurile de noroc. Doar cazinourile online licențiate, camerele de poker, loteriile etc. pot funcționa legal în Italia. Fără licență de stat, activitățile lor sunt considerate ilegale, ceea ce va presupune urmărirea penală, confiscarea proprietăților și închiderea clubului de jocuri. AAGM încearcă, de asemenea, să identifice prompt cazinourile frauduloase și să apere drepturile jucătorilor obișnuiți. Autoritatea de reglementare eliberează următoarele permisiuni:

● permisiunea de a desfășura jocuri de noroc online;

● acordarea de licențe pentru loteriile online;

● eliberarea licențelor pentru casele de pariuri (curse de cai și sporturi nautice).

Cum să obțineți o licență în Italia

Procesul de acordare a licențelor în Italia este foarte diferit de cel din alte țări ale UE. Din păcate, până acum nu există condiții supranaturale pentru dezvoltarea afacerilor cu jocuri de noroc în țară:

● Supraveghetorul este responsabil pentru acordarea licenței pentru cazinourile online. Licența este valabilă timp de nouă ani. Fără acest document, activitatea cluburilor de jocuri, a camerelor de poker etc. afacerile sunt considerate ilegale.

● Prețul pentru licențierea în țară este destul de moderat – 350 de mii de euro (rețineți aproximativ 20% TVA). Plata imediat după finalizarea procedurii.

● Orice operator înregistrat în UE (țări de excludere: Liechtenstein, Norvegia și Islanda) poate solicita o licență. Pentru a face acest lucru, trebuie să contactați AAGM.

● În cazul unei cereri de la un cetățean care locuiește în afara UE, dar care are un pașaport SEE, acesta poate obține și o licență.

● Un cazinou online licențiat care a primit o licență locală este obligat să furnizeze serviciile sale exclusiv cetățenilor italieni.

● Rezidenților italieni li se interzice să ofere servicii de cluburi de jocuri străinilor (este interzisă înregistrarea unui site web în zona domeniului .com). În caz de încălcare, proprietarul unității va fi inclus în „lista neagră”;

● Dacă un cazinou își oferă serviciile în Italia, dar funcționează fără licență, proprietarul său poate fi închis până la 3 ani.

● Dacă în activitatea biroului de case de pariuri au fost înregistrate încălcări care diferă de regulile stabilite de AAGM (acest lucru se aplică tuturor jocurilor online), aceasta poate atrage nu numai o amendă (de câteva mii de euro), ci și arestarea pentru până la un an.

● Un operator cu licență italiană nu este obligat să găzduiască servere în țară. Poate fi orice alt stat al UE, dar numai dacă AAGM primește acces la testarea la distanță și controlul asupra activității lor.

Există un articol separat pentru noile companii care nu au lucrat anterior în domeniul jocurilor de noroc online. Deci, dacă un nou venit pe piață care își deschide primul club dorește să obțină o licență, el trebuie:

● transferați un milion și jumătate de euro în conturile AAGM;

● să auditeze inovațiile tehnice ale instituției și să convingă AAGM că cazinoul său îndeplinește standarde înalte.

Impozite în Italia

Țara are un impozit destul de scăzut (conform standardelor Uniunii Europene) de 20%. Se aplică și pentru:

● cazinou online;

● birouri case de pariuri;

● săli de poker etc.

Ce documente vor fi necesare pentru a obține o licență

Pentru a începe procedura de licențiere, va trebui să furnizați următoarele copii ale documentelor:

● Carta organizației și a ședinței fondatoare, inclusiv decizia privind componența conducerii, numele companiei;

● Copii ale pașapoartelor fondatorilor (persoane care dețin acțiuni la companie);

● Acord privind crearea unui portal de jocuri;

● Plăți care indică adresa biroului italian al companiei, precum și chitanțe pentru plata unui apartament comunal;

● Acord de lucru cu partenerii care furnizează software.

Originalele:

● Declarația de acordare a jurisdicției locale;

● Extrase bancare care confirmă disponibilitatea sumei necesare pentru acordarea licențelor;

● Recomandări din partea instituțiilor financiare mari;

● Un document care confirmă faptul că cele mai moderne echipamente sunt instalate pe portalul cazinoului pe Internet;

● Planul de afaceri.

În plus, AAGM vă va cere să faceți o scurtă descriere a platformei dvs. și a tuturor jocurilor. În mod separat, autoritatea de supraveghere va examina nivelul de securitate a plăților și a datelor personale ale utilizatorilor.

Avantajele jurisdicției italiene

În Italia, un cazinou autorizat are următoarele avantaje:

● statutul juridic al unei companii internaționale;

● prestigiu;

● dreptul de a vă deschide propria unitate și de a deveni partener al oricărei bănci din UE;

● nu este nevoie să plătiți impozite mari;

● primirea promptă a unei licențe.