LICENȚĂ ÎN ESTONIA

20.10.2020 11:15
0

Nu este un secret faptul că jocurile de noroc sunt interzise în multe țări. Estonia este exact Republica care permite jocurile de noroc, dar cele mai stricte cerințe sunt impuse domeniului jocurilor de noroc online. De exemplu, pentru a deschide aici un cazinou autorizat, operatorul trebuie să aibă o reputație curată.

Mai mult, va trebui să obțină permisiunea specială. Licențele de cazinou din Estonia sunt eliberate numai operatorilor care deschid cluburi de jocuri de noroc cu sloturi, poker, blackjack etc. Dacă un club de jocuri de noroc este combinat cu un birou de pariuri, acesta nu va primi permisiunea.

De ce această jurisdicție este atât de bună?

În acest moment, Estonia este una dintre cele mai promițătoare țări în care afacerea jocurilor de noroc online se dezvoltă rapid: mulți operatori noi apar în fiecare an.

În 2008, în timpul Crizei Mondiale, autoritățile estone au decis că este timpul să ridice interdicția asupra jocurilor de noroc. Această decizie a fost pusă în aplicare în 2010, când s-au făcut multe schimbări în economia și legislația țării. Astfel, Estonia a devenit deschisă investițiilor din străinătate, eliminând simultan restricțiile privind găzduirea internațională.

În același an, a apărut în țară primul cazinou online licențiat, iar în timp au existat din ce în ce mai multe astfel de proiecte. Acest lucru a afectat Estonia în cel mai bun mod, deoarece un flux real de numerar s-a revărsat în țară, alimentând rapid trezoreria statului. Din 2010, piața jocurilor de noroc din țară a făcut un pas înainte, atrăgând în fiecare an mulți operatori noi care sunt nerăbdători să între pe o nouă piață și să câștige un public nou.

Conform celor mai recente statistici, 1,5 milioane de oameni locuiesc în Estonia mică și există peste 170 de cluburi de jocuri în țară, care au fost vizitate de aproximativ 80% din populația țării. Așadar, nu este surprinzător faptul că tot mai mulți operatori se străduiesc să intre pe această piață.

Există un lucru, dar un cazinou online autorizat nu poate accepta pe site-ul său jucători cu vârsta sub 21 de ani. Este adevărat, pot juca jocuri care nu au un generator de numere aleatorii.

Cum se deschide un cazinou autorizat în țară

Un operator va fi aprobat pentru înființarea unei afaceri de jocuri de noroc în Estonia numai dacă compania sa este structurată după cum urmează:

● Societate pe acțiuni;

● Parteneriat cu răspundere limitată.

Pentru a face acest lucru posibil, nu se poate lipsi de serviciile unui auditor, precum și de prezența unui capital minim (un milion de euro, nu mai puțin). Dincolo de asta, aveți în continuare nevoie de rezerve financiare. Va fi suficient dacă fondul de rezervă este de 33% din capitalul minim.

De asemenea, operatorul se angajează să umple în mod regulat fondul de rezervă din profiturile clubului de jocuri.

Taxe de jocuri de noroc online

Plățile de impozite sunt strict declarate, după care trebuie plătite până la data de 15 a lunii. Cota de impozitare din țară este următoarea:

● 1278,23 euro pe masă;

● 300 de euro pentru un slot;

● 10% din suma totală primită din rate. Valoarea acestei plăți este redusă cu valoarea câștigurilor plătite.

Ce documente va trebui să colecteze operatorul

Pentru a trece prin procedura de licențiere, operatorul va trebui să colecteze un pachet voluminos de diverse documente. Deci, ce trebuie să prezentați:

● Un pachet complet de date despre reprezentanții companiei, precum și informații despre toți membrii consiliului de administrație;

● Copii ale pașapoartelor acționarilor și ale proprietarului organizației;

● Biografie și copii ale documentelor persoanelor care dețin cel mai mare număr de acțiuni ale companiei;

● Datele auditorilor;

● Cerere necesară pentru începerea procedurii de licențiere și verificarea documentelor furnizate de către operator;

● Carta organizației și documentele care confirmă plata taxei.

Un singur organism este implicat în procedura de acordare a licențelor în republică: Comitetul fiscal și vamal din Estonia. După depunerea cererii, decizia de a elibera o licență va fi luată în termen de șase luni. Când cererea este aprobată, va trebui să trimiteți toată documentația colectată pentru examinare. Acest lucru durează de obicei 3-4 luni.

Pentru a obține o licență în Estonia cât mai repede posibil și a colecta documentele necesare, vă recomandăm să contactați avocații locali care oferă asistență de consultanță cu privire la toate problemele legate de obținerea licențelor pentru cazinourile online.

                    Dacă vorbim despre costul obținerii unei licențe, atunci operatorul va trebui să plătească:

● 3.000 de euro – taxă percepută numai pentru examinarea cererii;

● 48.000 de euro – costul licenței în sine.

Avantajele licențierii în Estonia

● Cazinoul online primește permisiunea oficială de a opera pe teritoriul Uniunii Europene;

● Capacitatea de a lucra cu băncile mari din UE, ceea ce va afecta încrederea utilizatorilor;

● Producătorii de software mari și eminenți sunt convinși de fiabilitatea operatorului și își furnizează de bună voie software-ul și noile sloturi;

● Disponibilitatea unui număr unic UE;

● Impozite destul de mici;

● O șansă de a găsi un important investitor european.

Care poate fi motivul refuzului de a acorda licențe în această jurisdicție

● Condamnarea unuia dintre acționari sau a unui administrator.

● Activitate frauduloasă sau încălcări multiple ale jocurilor de noroc online în oricare dintre jurisdicțiile existente.

● Falimentul companiei anterioare.

● Reputația proastă a contribuabililor și a membrilor consiliului de administrație.