LICENȚĂ ÎN DANEMARCA

20.10.2020 11:14
0

Danemarca este un stat scandinav cu monopol de stat în domeniul jocurilor de noroc de zeci de ani. Dar nu cu mult timp în urmă, situația s-a schimbat dramatic, a apărut o lege privind jocurile de noroc – mai corectă în raport cu operatorii de jocuri de noroc care doreau să deschidă un cazinou autorizat sau un birou de casă de pariuri în țară. Mai multe companii sunt implicate în acordarea de licențe, dar toate sunt responsabile în fața Autorității de Jocuri de Noroc, o organizație stabilită de guvern care funcționează sub auspiciile Ministerului Impozitelor al guvernului. Deci, această organizație nu numai că monitorizează modul în care funcționează companiile de jocuri de noroc autorizate, dar emite și documente de reglementare și licențe. În plus, plățile pentru trecerea procedurii de licențiere sunt transferate în conturile autorității de reglementare.

Dacă intenționați să deschideți un cazinou autorizat în Danemarca, luați în considerare faptul că autoritatea de reglementare cere tuturor operatorilor să respecte cu strictețe toate cerințele. Tocmai de aceea, piața locală este considerată una dintre cele mai bune din Europa, deoarece nu este atât de ușor să obțineți certificatele tehnice necesare pentru muncă, iar dacă compania a reușit, atunci aceasta indică nivelul său ridicat. Deci, pentru a obține o licență de cazinou, veți avea nevoie de cel puțin 8 certificate diferite, care vor fi confirmate de centre independente. Mai mult, aveți nevoie chiar și de ISO 27001.

Ce este necesar pentru a obține o licență pentru un club de jocuri sau un birou de pariuri

Acum, în țară, sunt eliberate doar două permise pentru a lucra în industria jocurilor de noroc: aceasta este o licență de stat pentru casele de pariuri și cazinourile online. Dacă vorbim despre case de pariuri, atunci obținerea acestei permisiuni vă permite să furnizați servicii nu numai online, ci și să deschideți birouri la sol și să acceptați pariuri în acestea. Pentru a obține o licență pentru desfășurarea de activități de pariere sau deschiderea unui cazinou online, va trebui să plătiți doar 37.000 de euro. Dar dacă doriți să combinați un cazinou online licențiat și să acceptați pariuri de la jucători, atunci veți avea nevoie de o sumă ceva mai impresionantă – 52 de mii de euro. Acest lucru nu este foarte mult, dar suma poate fi redusă în continuare. De exemplu, dacă venitul brut de jocuri de noroc al cazinoului dvs. depășește un milion de coroane daneze (aproximativ 135.000 de euro), atunci licența va costa doar 7,3 mii de euro.

Care sunt cerințele pentru solicitanții de licență

Deci, proprietarul companiei este obligat:

● A avea vârsta legală (în Danemarca vârsta majorată este de 21 de ani);

● Nu aveți tutori;

● Nu trebuie să aibă antecedente penale pentru fraudă financiară etc. infracțiuni;

● De asemenea, nu trebuie să existe cazier judiciar al tuturor acționarilor și membrilor conducerii companiei care ar putea face umbră onestitatea solicitantului;

● Proprietarul companiei nu trebuie să aibă datorii;

● Trebuie sa locuiti în Danemarca. Acest punct poate fi eludat, este suficient doar să alegeți un reprezentant danez. De exemplu, ar putea fi o entitate juridică locală.

De asemenea, merită luat în considerare faptul că un cazinou online autorizat este cel mai bine înregistrat în Danemarca. Dar înregistrarea este permisă pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene. Desigur, dacă operatorul alege un reprezentant local, atunci se aplică toate cerințele de mai sus, inclusiv pentru el. Mai mult, o companie care intenționează să deschidă o unitate în țară trebuie să convingă autoritatea de reglementare că are suficiente calificări și resursele financiare necesare pentru a asigura buna funcționare a unui cazinou online sau a unei case de pariuri. Autoritatea de reglementare este responsabilă pentru evaluarea conformității solicitantului cu cerințele. El studiază documentele tehnice și financiare furnizate și, cu cât acestea sunt furnizate, cu atât sunt mai mari șansele de a obține o licență.

Pe baza rezultatelor studierii documentelor furnizate, autoritatea de supraveghere poate fie să refuze obținerea unei licențe de stat, fie să elibereze o licență: completă sau condiționată. Dacă autoritatea de reglementare nu este mulțumită de calitatea documentelor furnizate, aceasta oferă companiei șansa de a se corecta și de a furniza documentele necesare. Dacă calitatea lor lasă mult de dorit a doua oară, licențierea va fi refuzată. În medie, procesul de obținere a unei licențe în țară durează 2-6 luni.

Cerinte tehnice

Deoarece întreaga afacere cu jocuri de noroc din țară a fost naționalizată, sunt impuse mai multe cerințe primare pe site-urile caselor de pariuri și ale cazinourilor online. Și dacă un operator străin vine pe piață și dorește să obțină jurisdicție locală, atunci trebuie să le respecte. Cerințele sunt după cum urmează:

● Site-ul cazinoului sau casei de pariuri trebuie să fie localizat. Adică, pe portal, meniul de selectare a limbii trebuie să fie danez. Aceasta este o condiție prealabilă.

● Monedele care pot fi jucate trebuie să fie disponibile coroane daneze.

● Serviciul de asistență trebuie să fie, de asemenea, în limba daneză.

● Printre metodele de depunere și retragere a câștigurilor, trebuie să existe sisteme de plăți care funcționează exclusiv în Danemarca.

De asemenea, nu uitați că companiile din străinătate care au primit o licență locală sunt supuse unei cote de impozitare mai mari decât operatorii locali. Conform statisticilor, aproximativ 20% din veniturile anuale ale operatorilor străini se îndreaptă doar către plata impozitelor.