LICENȚĂ CIPRU

20.10.2020 11:15
0

Cipru este o bucată de paradis pe Marea Mediterană, atrăgând nu numai milioane de turiști, ci și oameni de afaceri dornici să deschidă aici un cazinou autorizat de zeci de ani. Insula pitorească a fost unul dintre principalele centre de jocuri de noroc în ultimele patru decenii și aduce națiunii insulare peste 600 de milioane de dolari anual.

Aceasta este o jurisdicție foarte atractivă pentru o licență de cazinou și acest lucru nu este surprinzător. Cipru este un adevărat centru de jocuri de noroc, unde reglementarea și controlul jocurilor de noroc sunt precizate la nivel legislativ. Mai mult, conducerea țării emite de bunăvoie un impozit zero pe dividende pentru impozitarea nerezidenților.

Dar dacă luăm în considerare problema obținerii unei licențe mai global, dar până în prezent în Cipru, deși condiții atractive, dar țara se află chiar în stadiul inițial de dezvoltare. Mai mult, dacă doriți să înființați un cazinou autorizat cu jurisdicție locală, atunci ar trebui să înțelegeți că licența Cipru este departe de a fi cea mai prestigioasă din lumea jocurilor de noroc online.

Există acum două tipuri de licențe eliberate în Cipru:

● Clasa A – vă permite să acceptați pariuri pe orice sport. Fiecare casă de pariuri terestră este obligată să dețină această licență. Orice pariuri pot fi acceptate, cu excepția curselor de cai.

● Clasa B – vă permite să desfășurați activități internet. De fapt, aceasta este o casă de pariuri online obișnuită. Este interzisă combinarea cazinourilor online și a caselor de pariuri.

Adică, dacă decideți să deschideți un cazinou online licențiat și să obțineți jurisdicție locală, nu va rezulta nimic. Autoritatea de reglementare eliberează licențe exclusiv pentru casele de pariuri. Dar asta nu înseamnă că situația nu se va schimba în curând.

Condiții pentru aplicarea unei licențe

Chiar dacă operatorul nu reușește să deschidă un cazinou online autorizat, el poate obține o licență pentru o casă de pariuri. Pentru a fi eligibil pentru o licență, trebuie să îndepliniți următoarele cerințe:

● Operatorul trebuie să dețină valori mobiliare înregistrate de stat.

● Trebuie să existe o companie în țară activitate principală a cărei este casa de pariuri. În cazul în care compania este înregistrată în altă țară, este permisă crearea unei sucursale. În plus, puteți recurge oricând la încheierea unui parteneriat cu orice organizație locală.

Pentru a obține o licență, un operator trebuie să aibă un capital minim pentru cerere, care este de jumătate de milion de euro. Apropo, capitalul social se extinde nu numai operatorilor locali, ci și celor străini.

● Termenul unei garanții pentru un depozit într-o bancă locală (este posibil în altă bancă din Uniunea Europeană) în valoare de 550 mii euro, este valabil în termen de șase luni de la acordarea licenței.

● Operatorul trebuie să fie solvent și să nu întârzie plățile către utilizatori (în caz contrar, operatorul poate fi privat de licența de stat).

● În casa de pariuri, este necesar să se stabilească activitatea sistemului de contabilitate a pariului.

● Asigurați o protecție maximă a informațiilor și fondurilor utilizatorilor, așa cum se specifică în Factura privind tarifele din 2012.

Cât va costa licența și durata acesteia?

Nu contează de care clasă a fost achiziționată licența, este cumpărată pentru timp de 1-2 ani. În unele cazuri, poate fi extins. Dacă operatorul a încălcat oricare dintre regulile specificate în Legea tarifelor din 2012, autoritatea de supraveghere are dreptul deplin să revoce licența sau să decidă să nu o reînnoiască. O licență de un an va costa 30 de mii de euro, o licență de doi ani – 45 de mii de euro.

Ce cerințe trebuie să respecte licențiatul

Toți operatorii care doresc să cumpere o licență locală trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

● orice transferuri pentru casele de pariuri cu licență de clasa B trebuie efectuate exclusiv prin carduri de credit / debit, sunt permise și orice fel de tranzacții electronice;

● atunci când fac pariuri cu utilizatorii, un operator cu licență de clasa B are dreptul să lucreze numai cu plăți fără numerar, numerarul este interzis.

● Pariuri sportive, cu o licență de stat de clasa B, nu poate face un pariu dacă utilizatorul nu are suficienți bani pe sold;

● Toți operatorii care dețin o licență de clasa B trebuie să deschidă un cont la orice bancă locală.

Impozitarea activității de pariuri în Cipru

Impozitul pentru ratele combinate este de 13% și se calculează după cum urmează: 10% este profitul net, iar alte 3% reprezintă alte impozite. Din date, 3%, două – merg la sponsorizarea federației sportive și un alt procent – la dezvoltarea de software pentru casele de pariuri online.

Cerințe pentru software-ul instalat pe site-urile de pariuri

Serverul principal de rezervă trebuie să fie situat într-unul din centrele de date din Cipru. De asemenea, autoritatea de supraveghere ar trebui să aibă acces la informațiile de pe server. În plus, un operator autorizat trebuie să aibă un nume specializat pentru portalul casei sale de pariuri. Site-ul unde se fac pariurile trebuie să respecte cerințele specificate în Legea pariurilor din 2012.

Ce trebuie să faceți pentru a obține râvnita licență

Pentru a fi autorizat într-o jurisdicție locală, operatorul trebuie:

● Deschideți o companie pe teritoriul statului insular (sau încheiați un parteneriat).

● Deschideți un cont la o bancă locală.

● Solicitați licențe.

● Declarați veniturile și proprietățile.

● Oferiți garanții bancare.

● Trimiteți un plan de afaceri detaliat pentru examinare.