GIBRALTAR

20.10.2020 11:13
0

Gibraltar este fără îndoială una dintre cele mai exigente țări în care se eliberează licențe de cazino. Gibraltar este o insulă mică în Marea Mediterană, nu în primul an în care este membră a Uniunii Europene și se află sub protectoratul britanic. Au început să elibereze licențe pentru afaceri de jocuri de noroc în 2005, iar acum, orice operator poate depune o cerere, după ce a luat în considerare care organismul de reglementare va lua o decizie. Dar, în realitate, totul este oarecum diferit și este extrem de dificil să deschizi un cazinou autorizat în această jurisdicție. Problema este că autoritatea de reglementare ia în considerare aplicațiile exclusiv de la marii operatori care au reușit să își creeze un nume și o reputație. Muritorii obișnuiți nu pot ajunge aici.

În acest moment, puțin peste 30 de companii care dețin mari cluburi de internet, camere de poker și birouri de pariuri au primit o licență de stat locală pentru a desfășura activități de jocuri de noroc.

Avantajele acordării licențelor în această jurisdicție

● Conducerea țării contribuie în mod activ la dezvoltarea afacerii de jocuri de noroc online, oferind garanții titularilor de licențe;

● Nivelul minim al impozitelor;

● Prestigiu ridicat al licenței Gibraltar;

● Această jurisdicție eliberează diferite licențe pentru toate tipurile de jocuri de noroc;

● Un cadru legislativ bine gândit format de-a lungul anilor de lucru cu marii operatori în domeniul jocurilor de noroc pe internet.

Cu privire la problema legislației. Aici este compilat într-un mod special, care permite companiilor de jocuri de noroc nu numai să lucreze, ci și să se bucure de avantaje fiscale. Acest lucru permite nu numai să mențină cea mai înaltă reputație a jurisdicției, ci și să mențină atractivitatea Gibraltarului pentru investitori.

Cazinou autorizat: tipuri de licențe în țară

Practic, în Gibraltar, toate licențele sunt împărțite în două tipuri: B&C și B&B. Și diferența dintre ele este destul de tangibilă. Deci, proprietarii de B&C au voie să furnizeze în mod direct servicii jucătorilor. Acestea sunt, în primul rând, cazinouri online, case de pariuri, loterii, camere de poker etc. Dar o licență B&B este necesară pentru companiile care dezvoltă și vând software de jocuri.

În acest moment, jurisdicția are următoarele licențe:

● să deschidă biroul unei case de pariuri;

● medierea pariurilor;

● să deschidă cazinouri terestre și online;

● să deschidă un club de slot machine;

● deținerea loteriilor;

● promotorul piscinei;

Pentru ca cererea dvs. să fie luată în considerare de către organizația de reglementare a jurisdicției, operatorul trebuie să aibă o reputație curată, o experiență impresionantă pe piața jocurilor de noroc, să aibă un plan de afaceri adecvat și să aibă una (de preferință mai multe) licențe obținute în alte țări. După cum sa menționat deja, obținerea unei licențe Gibraltar este aproape nerealistă, deoarece la începutul anului trecut, doar 34 de companii au reușit să facă acest lucru.

Prețul licențierii

Costul minim al unei licențe este de 30 de mii de lire sterline (mult depinde de instituția pe care operatorul urmează să o deschidă). De asemenea, merită să înțelegem că, dacă există mai multe tipuri de jocuri de noroc pe portalul operatorului care furnizează servicii (de exemplu, cazinouri și case de pariuri), atunci va trebui să cumpărați 2 licențe separat. În astfel de situații, prețul este format individual.

Impozit

Apropo, majoritatea jurisdicțiilor necesită plata unei taxe numai pentru examinarea pachetului de documente colectate pe care solicitantul de licență le transmite. Iar în Gibraltar, operatorul nu trebuie să plătească pentru acesta, acest serviciu este gratuit. Acum la subiectul impozitelor. S-a spus deja mai sus că sunt scăzute. Și într-adevăr, impozitul este de 1% din profit.
În plus, autoritățile din Gibraltar contribuie la atragerea de noi operatori. De exemplu, impozitul maxim pentru jocuri de noroc este de 425.000 de lire sterline, minimul este de 85.000 de lire sterline. Datorită acestui fapt, un cazinou online licențiat de orice dimensiune va putea funcționa confortabil sub această licență. Această jurisdicție este extrem de benefică pentru marile companii globale, deoarece pentru ele 425 de mii de lire sterline sunt fleacuri.

Prețul final al licențierii – este format individual, dar nu depășește 70.000 de lire sterline. Licența de stat se eliberează imediat timp de cinci ani, timp în care trebuie făcute contribuții anuale de 2,8 mii de dolari. Acest lucru este mult mai mic decât în ​​majoritatea celorlalte jurisdicții.

Cerințe pentru obținerea licențelor B2B și B2C

● Biroul managerului cazinoului sau al casei de pariuri trebuie să fie situat în Gibraltar;

● Reputația perfectă a tuturor fondatorilor și managerilor companiei;

● O experiență impresionantă pe piața jocurilor de noroc;

● Disponibilitatea unei licențe în altă jurisdicție;

● Deschiderea unui cont la o bancă locală;

● Taxă plătită.

Procesul de obținere a unei licențe de stat

Procedura poate fi aproximativ împărțită în 6 etape. Finalizarea tuturor procedurilor legate de acordarea licențelor se acordă nu mai mult de 3 luni (cu excepția timpului necesar pentru verificarea documentelor).

Proprietarul unei afaceri de jocuri de noroc din Gibraltar trebuie:

● Să se înregistreze o companie din țară;

● A numi un manager (cu pașaport Gibraltar);

● A furniza un plan de afaceri pentru anul următor;

● A trece cu succes verificarea echipamentului tehnic care va fi utilizat în funcționarea unui cazinou online sau a unei case de pariuri;

● A obține mai multe permise de muncă de la oficialii locali;

● A trimite toate documentele către autoritatea de supraveghere și așteptați un răspuns.