COSTA RICA

20.10.2020 11:13
0

Costa Rica este o jurisdicție cu adevărat unică. De fapt, toată activitatea organizațiilor offshore este reglementată de codurile comerciale și civile. Deschiderea unei afaceri de jocuri de noroc, la fel ca desfășurarea jocurilor de noroc, nu este interzisă la nivel legislativ, dar, în același timp, nu există nicio lege în țară care să reglementeze crearea și acordarea licențelor companiilor care își desfășoară activitatea în domeniul jocurilor de noroc pe internet. Deci, această afacere nu este controlată de nimeni și nu există niciun organism de reglementare în țară care să elibereze licențe cazinourilor și caselor de pariuri.

Se pare că nu există o licență de joc stabilită în țară, fără de care companiile de jocuri de noroc nu ar putea funcționa legal. Deci, orice cazinou autorizat care operează în această jurisdicție trebuie să obțină o licență de procesare a datelor. Este suficient să înregistrați o companie pe teritoriul țării, să obțineți această licență și atât, puteți face un pariu în siguranță sau puteți deschide un cazinou online, lucrând pe internet complet legal. Cu excepția cazului în care jucătorii din Costa Rica nu vor putea vizita unitățile dvs., deoarece legile țării interzic acest lucru.

Cazinou autorizat: Costul prelucrării datelor

Prețul acestui permis este de 15 mii de dolari SUA, în plus există o taxă trimestrială de o mie și jumătate de dolari. În cazul în care operatorul nu oferă servicii de jocuri de noroc în țară, el primește statutul de autoreglementare, ceea ce înseamnă că nu este supus taxelor. În medie, acest permis poate fi obținut în termen de o lună.

Cazinou online autorizat din Costa Rica: ceea ce este necesar pentru acordarea licențelor

Puteți obține procesarea datelor în orice municipalitate a statului. Pentru a vi se elibera o licență, va fi suficient să cumpărați (este permisă închirierea) un birou, precum și să angajați lucrători locali în acesta. De asemenea, nu uitați că operatorii străini care au deschis un birou în Costa Rica sunt obligați să numească un rezident local ca reprezentant legal al acestora.

O altă diferență serioasă între această jurisdicție și multe altele este că, pentru a obține procesarea datelor, nu va trebui să furnizați un plan de afaceri care să țină seama de toate riscurile, să oferiți măsuri pentru combaterea dependenței de jocuri de noroc, să aveți un capital autorizat de câteva milioane etc. cerințe. Acest lucru este posibil doar deoarece costaricenii nu vor putea juca la cazinoul sau casa de pariuri, acest lucru este interzis de legile locale.

De fapt, aceasta este singura limitare pe care o veți întâlni. Un cazinou cu licență pe internet care a primit Procesarea Datelor trebuie să funcționeze în afara Costa Rica. Mai mult, serverele organizației și toate echipamentele tehnice trebuie, de asemenea, să fie amplasate în afara statului.

În plus, țara nu are nicio cerință pentru software-ul instalat pe site-ul cazinoului sau al casei de pariuri. Nu trebuie să trimiteți regulat situații financiare, să deschideți accesul la servere, să furnizați informații despre fondatorii și conducerea companiei și nu trebuie să deschideți conturi la băncile locale. Da, vor verifica identitatea proprietarului cazinoului, dar doar superficial. Toate acestea au făcut din această jurisdicție cea mai atractivă opțiune pentru începerea unei afaceri de jocuri de noroc. Singurul dezavantaj major este că băncile din Costa Rica refuză să proceseze tranzacțiile. Acest lucru face ca obținerea unui cont corporativ la o bancă locală să fie o sarcină aproape imposibilă. Dar acest lucru nu este surprinzător, deoarece sectorul bancar al țării este complet controlat de Statele Unite. Deci, va trebui să efectuați toate tranzacțiile ocolind Costa Rica, ceea ce înseamnă că trebuie să deschideți un cont bancar offshore.

Avantaje principalele ale acestei jurisdicții

● Nu există un organism de reglementare în țară, precum și nu există legi care să reglementeze funcționarea industriei jocurilor de noroc. Prin urmare, nimeni nu vă va controla afacerea, nici inspecții bruște, testarea echipamentelor etc.

● Costa Rica are o economie stabilă și bine stabilită.

● Costa Rica nu este considerată o jurisdicție offshore, astfel încât operatorul poate lucra în siguranță cu contrapartide din Statele Unite sau Uniunea Europeană.

● Istorie pe termen lung a companiilor de jocuri de noroc din Costa Rica.

● Achiziție rapidă de licență și taxe de licență rezonabile.

● Nu există interdicții directe asupra jocurilor de noroc.

● Nu este nevoie să vă localizați serverele pe teritoriul țării.

● Nu trebuie să plătiți în mod regulat pentru a vă reînnoi licența.

● Nu este necesar să testați periodic software-ul instalat pe site.

● Veniturile obținute în afara țării nu sunt impozitate.

Minusuri de a opera un cazinou autorizat în Costa Rica

● Licența emisă de administrația țării – Prelucrarea datelor, nu este o licență de stat specializată menită să legalizeze activitatea de jocuri de noroc.

● Conturile bancare din Costa Rica nu pot fi deschise, ceea ce face dificilă procesarea tuturor remitențelor.

● Deși poate părea că absența celor mai stricte reguli și control asupra funcționării cazinoului este un plus, în realitate are consecințe juridice. Astfel, cazinourile aflate sub jurisdicție locală nu pot oferi servicii rezidenților statelor în care există reglementări stricte. De exemplu, aceste țări includ: Federația Rusă, Statele Unite, Uniunea Europeană, Elveția, Canada etc.

● Nevoia de a închiria un birou și de a angaja personal local.

● Încredere redusă din partea jucătorilor din cazinouri și casele de pariuri autorizate în Costa Rica.