LEGISLATORII DIN MINNESOTA ÎNCEARCĂ LEGALIZAREA PARIURILOR SPORTIVE ÎN STAT

29.03.2021 14:42
0

Unitățile de jocuri de noroc din multe state au suferit pierderi financiare semnificative din cauza pandemiei coronavirusului. Pentru mulți dintre ei, cea mai reușită măsură de compensare a scăderii veniturilor este legalizarea pariurilor sportive.
În această săptămână, doi parlamentari din Minnesota vor introduce legislație pentru a legaliza pariurile sportive în stat, care este acum legală în majoritatea statelor, inclusiv în Iowa și Dakota de Sud.
Potrivit republicanului Patrick Garafalo, care, alături de senatorul democratic Carla Bigham, sunt cei doi sponsori ai proiectului de lege, dacă Dakota de Sud o poate face, la fel și Minnesota.
Venitul este unul dintre principalii factori de plată, dar nu singurul, a spus Garafalo. Potrivit acestuia, jocurile de noroc în sport pot aduce statului o sumă estimată de 40 până la 50 de miliarde de dolari pe an.
Fanii fotbalului susțin proiectul de lege. Au exprimat-o la unul dintre barurile sportive populare din Minnesota – Mac’s Industrial Sports Bar.
În ciuda sprijinului puternic al fanilor, Garafalo nu speră că legea va fi adoptată în curând. El a spus că guvernul din Minnesota este mult mai lent decât legiuitorii din alte state.
Garafalo vorbește despre state precum Michigan care au lansat săptămâna trecută jocuri online și pariuri sportive. Deși procesul de legalizare a fost lent și a durat un an.
Potrivit unor susținători ai sportului, pariurile sportive ilegale în Statele Unite sunt estimate la miliarde. Dacă sunt legalizate, profitul va beneficia de poziția financiară a oricărui stat.
Pentru ca statul Minnesota să urmeze exemplul Michigan și Georgia și să treacă cu succes legea, Garafalo îi îndeamnă pe toți cei care susțin pariurile sportive legale să le raporteze oficialilor aleși.