EXPLOZIA TRUMP PLAZA ESTE PLANIFICATĂ PE 17 FEBRUARIE.

29.03.2021 14:43
0

După multe întârzieri, a fost stabilită o dată finală pentru explozia lui Trump Plaza. Evenimentul din această săptămână este semnificativ pentru Atlantic City, unde site-ul face parte din peisaj de zeci de ani.
Cazinoul a fost deschis în mai 1984. Atunci era doar al zecelea cazinou din oraș, la doar șapte ani de la legalizarea jocurilor de noroc în 1977.
La acea vreme, Donald Trump era doar la începutul carierei sale ca magnat al cazinourilor, iar Trump Plaza a fost prima sa încercare de a intra în industria cazinourilor.
În timpul procesului de aprobare prealabilă din 1981, Trump i-a spus lui Star-Ledger că stațiunea sa va forma viitorul Atlantic City.
Hotelul este o clădire de cazinou de 39 de etaje de 60.000 de metri pătrați și peste 600 de camere de hotel. În anii 80, era cea mai mare sală de jocuri de noroc din oraș.
La început, nu totul a mers bine pentru Trump Plaza. S-a deschis cu mașini arcade defecte, iar o alarmă de incendiu defectă a provocat rănirea a două femei. Totul s-a schimbat mai târziu, când Trump a continuat să-și construiască imperiul.
Vârful a venit în 1996, când imperiul cazinoului lui Trump a dat 6.100 de locuri de muncă doar în Plaza.
În ceea ce privește dezvoltarea, Trump a spus în 1998: „Am făcut din Atlantic City un loc foarte bun, iar acum este un loc în care oamenii vor să vină și să investească”.
Cu toate acestea, nu toată lumea a fost de acord cu acest lucru. Senatorul Jim Whelan, care a fost primar al orașului în anii 1990, a spus în timpul primei campanii prezidențiale a lui Trump: „Noțiunea că el este într-un fel responsabil pentru succesul Atlantic City este greșită. De asemenea, el nu este responsabil pentru problemele pe care le avem acum „.
Plaza a închis în 2014. Cazinoul s-a încheiat în septembrie a acelui an, peste 1.000 de muncitori și-au pierdut locurile de muncă, iar clădirea a devenit al patrulea cazinou care a închis anul acesta.
Clădirea era liberă de ani de zile și a fost complet eliberată până în 2016, când proprietatea a trecut de la Trump Entertainment Resorts la Icahn Enterprises.
Planurile pentru explozie au apărut în 2017, când hotelul era gol în timpul unei licitații.
După ani de incertitudine cu privire la viitorul lui Trump Plaza, primarul Marty Small a provocat administrația sa să demoleze clădirea Trump, numind-o „rușine” pentru Atlantic City.
Vara trecută, Small a anunțat că Trump Plaza va fi demolat până la sfârșitul anului 2021. După întârzieri, săptămâna aceasta va marca sfârșitul erei Atlantic City.
Încă nu este clar ce se va întâmpla cu amplasamentul după ce clădirea va fi aruncată în aer și curățată. Primarul Small și-a împărtășit planurile pentru un centru de divertisment pentru familie anul trecut, deoarece orașului îi lipsește doar asta.