„AFACEREA VIEȚII” NOUA NUMIRE A BRIAN SANDOVAL!

20.10.2020 11:17
0

Fostul guvernator al Nevada Brain Sandoval, care până de curând a condus MGM Resorts, a fost numit președinte al Universității din Nevada la Reno (UNR).

Consiliul de administrație din Nevada a votat joi numirea lui Sandoval, în vârstă de 57 de ani, ca șef al universității de conducere a statului.

Regenții au votat, de asemenea, pentru a aproba salariul de bază al lui Sandoval de 500.000 de dolari pe an din 5 octombrie 2020 până în 4 octombrie 2024.

Cancelarul Melody Rose a declarat că lui Sandoval i se vor plăti, de asemenea, 18.000 de dolari pe an în cheltuieli de locuință, 8.000 de dolari pe an în cheltuieli de călătorie și 5.000 de dolari pe an în cheltuieli de găzduire. El va fi eligibil pentru o creștere a salariului de viață dacă va fi aprobat de legislativul de stat.

Contractul său este același cu cel al recent numit președinte UNLV, Keith Whitfield.

Într-o scurtă declarație în urma votului prin videoconferință a regenților, Sandoval a mulțumit consiliului pentru sprijinul acordat. El a spus că este onorat să conducă școala.

Este o universitate uimitoare care a schimbat viețile ”, a spus Sandoval. „Vom trece prin momente dificile, dar cred într-un viitor strălucit”.

Soția lui Sandoval, Loraline Sandoval, și fiica au fost prezente în timpul scurtului anunț al fostului guvernator al numirii. Loraline Sandoval este vicepreședinte al noilor piețe la Aristocrat Technologies.

Sandoval a menționat că soția sa este absolventă UNR din 1992.

Procesul de selecție

Miercuri, comitetul de angajare i-a recomandat lui Sandoval să devină al 17-lea președinte al universității. Această recomandare vine după ce comitetul a examinat comentariile și feedback-ul primit la reuniunile publice ale forumului la începutul săptămânii.

Sandoval îl înlocuiește pe Mark A. Johnson, care a anunțat în noiembrie că va demisiona după opt ani de mandat. Johnson a acceptat o funcție didactică la Departamentul de Economie al UNR.

În timpul unei videoconferințe de 1 oră și 20 de minute de către regenți, joi, unii vorbitori au remarcat faptul că Sandoval nu a avut experiența învățământului superior ca și ceilalți finaliști. Ceilalți trei finaliști au avut experiență administrativă la nivel universitar.

Regenta Lisa Levin a răspuns că UNR ar trebui să fie „mândră” că fostul guvernator vrea să conducă universitatea.

Sandoval, primul guvernator latino-american al Nevada, fost președinte al Global Games Development la MGM Resorts International. S-a alăturat MGM Resorts în ianuarie 2019, dar a demisionat în aprilie pentru a continua ceea ce el numea „slujba de vis” ca președinte al UNR.

Pasiunea fostului guvernator pentru universitate este adânc înrădăcinată. Are chiar și o plăcuță de înmatriculare GOPAK personalizată pentru a-și arăta sprijinul pentru echipele sportive UNR Wolf Pack.

Sandoval s-a născut în California, dar a crescut în Reno, Nevada. A obținut o diplomă în limba engleză la UNR și o diplomă în drept la Universitatea de Stat din Ohio.

Tată a trei copii, Sandoval a servit și ca legislator de stat și procuror general in Nevada. În plus, a fost judecător federal, membru și președinte al Comisiei de stat pentru jocuri de noroc din Nevada.

La Comisia pentru jocuri de noroc, Sandoval a încercat să restricționeze jocurile de noroc din vecinătate și să interzică sloturile cu o temă care să fie atrăgătoare pentru copii.

La MGM Resorts, Sandoval și-a valorificat experiența în politica publică pentru a ridica profilul companiei pe piața japoneză a jocurilor. De asemenea, el este creditat cu extinderea prezenței pariurilor sportive MGM în Statele Unite.